Knižky, príroda a človečina alebo pekné písanie od našej zákazníčky Andrey

Prišlo nám úžasné pochvalné písanie od našej zákazníčky a my sa oň veľmi radi podelíme!

Knižky, príroda a človečina alebo pekné písanie od našej zákazníčky Andrey
Milý Restorio, som nadšená, ako pekne u vás predaj vyšiel. A tak som sa rozhodla vám poslať túto obšírnejšiu spätnú väzbu.

 

Vy to poznáte dobre, knižiek pribúda, miesta v knižnici ubúda a príde ten krutý čas robiť voľbu.

 

Sú knižky, ktoré túžite opatrovať navždy. Tie vám asi nikdy nepredám :). Ale mala som tam aj tie, ktoré už zrejme nikdy znova neotvorím. Jednoducho, kto je vrah už viem, a z toho, kedy zalievať záhon, som sa posunula na level, pri akej miere slnečných lúčov zbierať kvety. A tak nastal ten čas, kedy sa mi pri knižnici kopili stĺpiky z knižiek a ja som začala zúfať. Áno, časť pošlem ďalej ďalším začínajúcim kamarátkam bylinkárkam alebo tým, o ktorých si myslím, že na dovča si tú knihu fakt otvoria, lenže to by som sa zbavila len veľmi malej časti.

 

Keď som svoje už prečítané knižky štosovala do stĺpikov, mala som len jedno prianie. Aby ešte poslúžili. Bola som si istá, že by nielen ešte niekoho potešili, ale dokonca by som si za odtrhnuté korunky mohla kúpiť nejaké nové, po ktorých už dlho pokukujem :) Dneska je možnosťou, ako predať knihy veľa, ale predstava že budem tráviť čas spisovaním, zverejňovaním a sledovaním inzerátov na najrôznejších portáloch, skupinách a weboch (a budem mať ako sa poznám dokonalý chaos v tom, kde som si s kým dopisovala), predstava odpovedania na emaily, balenie kníh, donášanie balíčkov dopravcom, ďalšie potvrdzovanie a riešenie prípadných problémov.. tahle predstava ma dosť desila.

 

Len tak pre zaujímavosť (áno, som účtovník :) som si skúsila prepočítať čas, ktorý by som venovala predaju kníh. Mala som 18 kníh, ktoré som chcela poslať ďalej. Keď budem počítať 5 minút na každý inzerát, som na 90 minútach. Do toho čas, ktorý budem venovať foteniu titulných strán, povedzme 20 minút, plus čas venovaný odpovediam na otázky ku knihám od záujemcov. Keď budem veriť, že mi to nezaberie pri 18 knihách viac ako 1 hodinu, som na 3 hodinách! A to by ma ešte ma čakalo balenie a odosielanie kníh jednotlivým záujemcom. To už som minimálne na 6 hodinách času a práce, ktorý by som celkom určite vedela využiť lepšie a radostnejšie. Nebolo čo riešiť. Jednoducho chcem, aby knihy niekto predal za mňa.

 

Antikvariátov som našla dosť. Väčšina ale knižky prijímala do komisie. Tak to by bolo u mňa bez šance. Ja by som si údaje o objednávke jednoducho nedokázala schovať a čakať pol roka to tiež nie je pre mňa. Ale u vás na https://vykupujeme-online.cz/ sa ponúkala možnosť peniaze dostať na účet čakania na to, kedy a či sa vôbec knihy predajú. Super, to sa mi všetko páčilo veľmi! Ale ak ma niečo fakt baví, tak keď má projekt presah. Také to „niečo navyše“. Keď som si čítala v ďalších pravidlách, narazila som navyše na ďalšiu super vec. Že podporujete charitu. Paráda. Bolo rozhodnuté.

 

Tak som išla na vec a naozaj to bolo ľahké. Naskenovala som na mobile čiarové kódy a šupla knižky do debničky. Knižky môže vyzdvihnúť kuriér, alebo ich odveziem sama na Zásielkovňu, až si pôjdem vyzdvihnúť nejaký svoj balíček. Tam si balík oštítkujú a mne už len prídu peniaze na účet….Anebooo….som mala možnosť venovať peniaze na charitu s 20% príspevkom od obchodu navyše. Milujem zvieratá, a tak som si vybrala neziskovku s týmto zameraním, ale páčili sa mi aj všetky ďalšie. Všetkých som ich poznala a páčilo sa mi, že ste uvádzali ich verejné účty. Prianie sa mi dokonale splnilo a niekomu ďalšiemu tak možno tiež. Celé aj s tým mojím počítaním :) to potom trvalo maximálne hodinu. Tak na nové knižky teraz úplne nemám (lenže na vašom druhom webe Restorio som videla svoje srdcovky úplne najlacnejšie, takže..), ale radosť mám veľkú. Mať pocit, že knižky sú preč, poteším ešte niekoho ďalšieho a s vami ešte navyše pomôžem získať prostriedky tam, kde ich treba, ma baví! Takže vďaka a teším sa na ďalšie knižkovanie s vašim antikvariátom!

 

Andrea

 

Andrea to popísala lepšie ako by sme dokázali my. Vďaka moc! Je to pre nás najviac! Odmena jej neminie!